Pridružite nam se na Facebooku facebook twitter instagram
HUNS

FIFPro Online Academy

FIFPro Online Academy

FIFPro Online Academy - za sve buduće studente i one koji to žele postati!

FIFPro Online Academy - obrazovni program koji je posebno razvijen za profesionalne nogometaše (i ostale sportaše) uskoro će doći do fantastične prekretnice. Iduće srijede, FIFPro će proslaviti prvu generaciju diplomiranih studenata. Svečana ceremonija održat će se u sjedištu FIFPro-a u blizini Amsterdama u Nizozemskoj.
U isto vrijeme, FIFPro i svi europski nogometni sindikati pozivaju profesionalne nogometaše da se prijave za novu akademsku godinu 2015./2016.
Obrazovanje zauzima visoko mjesto na listi prioriteta FIFPro-a. Prosječna karijera profesionalnog nogometaša je kratka u usporedbi s karijerom „običnog radnika„.
Prosječno trajanje karijere profesionalnog nogometaša je oko 8 godina, što je pretpostavka da će profesionalna karijera za većinu trajati tek nekoliko godina. Većina profesionalnih nogometaša će u mirovinu u dobi od 35 godina ili ranije. 
Gotovo će svi oni trebati novu karijeru jer samo nekolicina nogometaša završi karijeru kao multimilijunaši.
Odgovarajuće obrazovanje je ključno za početak nove karijere i zarađivanje novca za život.
„To je razlog zašto smo pokrenuli FIFPro Online Academy.„ - rekla je Frederique Winia, voditeljica FIFPro Online Academya.
„Kao udruženje profesionalnih nogometaša, također imamo obvezu pomoći našim članovima – našim profesionalnim nogometašima – pripremiti ih za život nakon aktivne nogometne karijere.„
Mnogi profesionalni nogometaši voljeli bi i obrazovati se uz svoju aktivnu nogometnu karijeru.
FIFPro je razvio edukacijski program s danskim sveučilištem UCN, koji je posebno prikladan za nogometaše tako da su u mogućnosti pratiti predavanja uz svoju nogometnu karijeru.
FIFPro Online Academy nudi program sportskog menadžmenta u trajanju od 7 semestara (od 3 do 3, 5. godina studiranja) nakon čega studenti dobivaju zvanje sveučilišnog prvostupnika sportskog menadžmenta.
FIFPro Online Academy je virtualna učionica s pravim (stvarnim) profesorom.
Predavanja se snimaju i mogu se gledati online u bilo koje vrijeme. To studentima daje svu slobodu prilikom studiranja.
U rujnu 2011. godine, FIFPro i UCN su pokrenuli Online Academy. Trenutno više od 100 studenata iz cijele Europe studira na FIFPro Online Academy.
Iduće srijede, 18. veljače, šest studenata će dobiti svoje diplome na posebnoj svečanosti u FIFPro sjedištu.

Oni su:
• Shane Birtles, Ujedinjeno Kraljevstvo
• Kim Erik Deinoff, Norveška
• Jon Inge Høiland, Norveška
• Chrysostomos Kalos: Cipar
• Morten Koch Nielsen, Danska
• Rasmus Koch Nielsen, Danska

Frederique Winnia se veseli ovom trenutku: „Ovih šest diplomiranih studenata su neki od onih koji su razumjeli vrijednost odgovarajućeg obrazovanja za njihovu buduću karijeru. Mi smo ponosni na njih jer su uspješno diplomirali.„
„Također smo im zahvalni jer su oni naši pioniri. Vjerovali su u program koji su razvili FIFPro i UCN prije 4 godine. Oni su živi dokaz da je naš program uspješan i da funkcionira. Sad je vrijeme da pokažemo našu zahvalnost za to povjerenje i za njihove napore."
„Ali za FIFPro, ovo nije kraj.“, nastavlja Frederique Winnia: „Ovo je tek početak jer mi težimo povećati broj studenata i u potrazi smo za novim načinima kako poboljšati naš program."

Jedna od prednosti ulaska Hrvatske u EU je i taj što članovi HUNS-a mogu studirati na UCN-u po cijeni od 300 eura za sve tri godine studiranja, dok redovna cijena studiranja iznosi 8000 eura po godini. 
Hrvatska udruga „Nogometni sindikat„ je omogućila svim profesionalnim sportašima u Hrvatskoj online studiranje u Danskoj na UCN-u.
Pozivamo Vas da nam se javite putem elektroničke pošte: info@huns.hr ili na brojeve 01/4622-225, 091/2222-232.

HUNS

HUNS.hr koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Slažem se