Pridružite nam se na Facebooku facebook twitter instagram
HUNS

Predstavljeni su rezultati svjetskog istraživanja ženskog nogometa

Objavljeno   

Predstavljeni su rezultati svjetskog istraživanja ženskog nogometa

Danas su i službeno predstavljeni rezultati svjetskog istraživanja uvjeta u ženskom nogometu koje je Nogometni sindikat u suradnji s FIFPro-om ovo istraživanje proveo u klubovima 1. HNLŽ u Hrvatskoj. FIFPro je zajedno s nogometnim sindikatima članicama po prvi puta dosad proveo istraživanje isključivo s ciljem dobivanja podataka, kao i radi uvida u ženski nogomet u svrhu njegova poboljšanja. Ovo sveobuhvatno izvješće obuhvaća podatke o plaći, nagradnom fondu turnira, obrazovanju, skrbi o djeci, diskriminaciji i namještanju utakmica. 

Podaci jasno ukazuju da ženski nogomet nema zadovoljavajuće uvjete te da je na marginama, kako onim sportskim, tako i onima društvenim, vezanim za ravnopravnost spolova. Velik je ovo korak jer nam omogućuje stvaranje platforme, kao put kojim trebamo i moramo zajedno djelovati u korist promjena u statusu nogometašica na svim poljima te da uistinu trebamo stvoriti nove i bolje uvjete ukoliko želimo govoriti o profesionalizaciji ženskog nogometa. 

Ovim putem se zahvaljujemo svim nogometašicama 1. HNLŽ na sudjelovanju u ovom istraživanju. 

http://www.huns.hr/multimedia/2017_FIFPro_Women_Football_Global_Employment_Report-Final1.pdf

 
 
 

 

HUNS

HUNS.hr koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali funkcionalnost stranice i omogućili vam bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Slažem se