Luka Modrić i ove godine konkurira za World 11 najboljih nogometaša svijeta!

Luka Modrić i ove je godine među 55 nogometaša svijeta čime opet konkurira za nagradu The Best World 11 najboljih nogometaša svijeta! 

Hrvatski kapetan, ovogodišnji peti zaredom dobitnik HUNS-ove nagrade Trofej Nogometaš po izboru igrača i trenera u Hrvatskoj, zatim dobitnik priznanja za najboljeg veznog nogometaša Lige prvaka u prošloj sezoni i ove godine nalazi se na listi najboljih nogometaša svijeta koji su dobili najveći broj glasova od svojih suigrača iz klubova diljem svijeta.

Podsjetimo, Luka je lani bio proglašen najboljim veznim igračem i bio je dio momčadi najboljih 11 svijeta, a društvo su mu radili: Manuel Neuer, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Andres Iniesta, Toni Kroos, Lionel Messi, Luis Suarez i Christiano Ronaldo. 

Ovo je 13. izdanje izbora za World 11, nagradu koju je 2005. godine utemeljio FIFPro (Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša), a 2009. se organizaciji priključila i FIFA. Nogometni sindikat u suradnji s FIFPro-om provodi glasanje u Hrvatskoj, a ove godine sudjelovali su klubovi 1. i 2. HNL.

Ceremonija svečane dodjele održat će se ove godine u Londonu, 23. listopada kada ćemo saznati tko su najboljih 11 svijeta za proteklu sezonu 2016./2017.

Ovim putem želimo zahvaliti svim klubovima, a posebno igračima koji su sudjelovali u glasanju za WORLD 11!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.