Predsjednik HUNS-a, Dario Šimić, u petak 15. veljače, na događaju "100 dana do europskih izbora" održanom u Kući Europe, potpisao je ugovor o spremnosti na suradnju između Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" i Europskog parlamenta Ureda u Republici Hrvatskoj, u kampanji europskih izbora 2019. godine. 

S obzirom na europske izbore 2019., Europski parlament i Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ razumiju da je više no ikad važno da što je više moguće građana participira u demokratskom procesu glasanjem na sljedećim izborima.

Glavni ciljevi ove suradnje su: podići razinu svjesnosti o europskim izborima 2019., kao i o važnosti glasanja na europskoj razini; promovirati angažman (uključenost) u platformi ovajputglasam.eu, postati dio zajednice građana uključenih u promociju participacije na nadolazećim izborima; potaknuti izlaznost na izbore te pokazati odgovornost igrača za njihove zajednice i njihova uvjerenja.

Kampanja Europski izbori 2019. za Europski parlament jest institucionalna, nestranačka i nepristrana akcija, neovisna od bilo koje političke stranke i ideologije, a Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ potvrđuje da ne pruža podršku ijednoj političkoj stranci i/ili kandidatu koji sudjeluje na izborima, niti namjerava kandidirati vlastite predstavnike, stoji u službenoj izjavi o suradnji. 

Ispred HUNS-a, na društvenim mrežama putem platforme #ovajputglasam već se uključilo nekoliko nogometaša, a pozivamo i tebe da sudjeluješ! 

 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.