Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" obraća se Hrvatskoj javnosti zbog napisa u medijima, a tiču se naših članova Dine i Filipa Škvorca, te Roberta Punčeca

Prije svega dužni smo izvijestiti javnost da su naši članovi Filip, Dino i Roberto redovito izvršavali svoje obveze prema klubu. Redovito su trenirali, igrali utakmice i svojim doprinosom omogućili klubu izlazak u euro-natjecanje. Klub nije izvršavao svoje obveze iz ugovora.

Igrači su čak potpisali i sporazum kojim prolongiraju isplatu duga iz 2010. godine do 15. lipnja 2011. Klub ni do današnjeg dana nije izvršio svoje obaveze iz 2010. prema njima. Što ujedno znači da nisu dobili nijednu mjesečnu naknadu za 2011. U sporazumu piše ukoliko klub ne podmiri svoja dugovanja iz 2010. godine prema njima, ugovor se raskida na štetu kluba. Aktiviranjem ove stavke iz ugovora, postali su izdajnici kluba. Samo za usporedbu važno je napomenuti da se prema FIFA pravilnicima ugovor može raskinuti na štetu kluba u slučaju kašnjenja triju mjesečnih plaća, a klub je u tom slučaju dužan platiti i odštetu igraču za kršenje ugovorne obveze. Je li moralno osuđivati igrače, iako su upravo oni poštivali ugovore i sporazume?

Za svo to vrijeme Filip, Dino i Roberto su dužni redovito izvršavati i svoje obveze prema državi u vidu pravovremenih uplata mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te osiguranja od ozljeda na radu. U protivnom im država zaračunava kamate od 14%. Tražimo da odgovorni u državnim institucijama reagiraju.

Uspostavili smo kontakt s HNS-om, HOO-om i Udrugom prvoligaša koji su pozitivno reagirali i pokazali razumijevanje za probleme naših članova, stoga tražimo i njihovo očitovanje. Tražimo i očitovanje komisije za licenciranje klubova. Žalosno je da u 2011. godini, kad smo pred vratima ulaska u Europsku Uniju, govorimo o tome da je normalno da se ugovori trebaju poštivati. Žalosno je da sportaši koji se pozivaju na stavku iz ugovora bivaju izdajnici i da profesionalni sportaši ne dobivaju mjesečne naknade osam do devet mjeseci.

Naša želja je promijeniti percepciju o nogometašima kao ljudima koji žive u financijskom blagostanju, a koja se temelji na iznimno malom broju uspješnih pojedinaca.

Bitno je da se mladim igračima i budućim naraštajima omoguće bolji uvjeti. Želimo omogućiti mladim nogometašima da se koncentriraju na svoj napredak kako bismo imali više igrača poput Modrića, Kranjčara i Ćorluke.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.