Održana konferencija za istočnu Europu u Solunu

Dana 8. i 9. srpnja u Solunu je održana konferencija za istočnu Europu pod pokroviteljstvom FIFPro-a. Hrvatsku udrugu "Nogometni Sindikat" su predstavljali predsjednik udruge Dario Šimić i glavni tajnik Mario Jurić.

Neke od tema konferencije bile su: namještanje rezutata utakmica, navijačko nasilje nad nogometašima, rasizam, neizvršavanje ugovornih obveza, pravo na treniranje suspendiranih igrača s prvim timom "u isto vrijeme, na istom mjestu i po istom programu".

Predstavljeni su i novoosnovani sindikati (Bosna i Hercegovina, Hrvatska). Mario Jurić je posjetiteljima konferencije predstavio HUNS kratkom prezentacijom o ciljevima, problematikom i trenutnim stanjem. Važno je reći i da je pojava Darija Šimića izazvala zanimanje medija, posjetitelja konferencije, kao i čelnih ljudi FIFPro-a.

Čelnici FIFPro-a su HUNS-u dali punu podršku i ponudili pomoć u rješavanju problema. Predstavnici udruge su pozvani u Amsterdam na konferenciju 22. 8. 2011., gdje se ujedno traže načini pomoći novoosnovanim sindikatima. Također, HUNS je pozvan na konferenciju u Budimpešti 2. 9. 2011.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.