HUNS u medijima

Članak u Večernjem listu o potpisanim minimalnim uvjetima standardnog ugovora za profesionalne nogometaše:

I dok su Davor Šuker i Damir Vrbanović u pripremama za Island, UEFA je posjetila Hrvatski nogometni savez. Tema je bila sindikalna: Mattias Grafström u ime UEFA-e i predstavnici udruga profesionalnih klubova, igrača i europskog sindikata nogometaša posjetili su Zagreb kako bi upozorili HNS da u pravilnike mora ugraditi minimalne uvjete standardnog ugovora za profesionalne nogometaše. HNS su zastupali tajnik Vladimir Iveta, pravni savjetnik Matija Puhak, stručna suradnica za međunarodne poslove i licenciranje Tanja Peraković te dopredsjednici Udruge prvoligaša Zdravko Josić i Reno Sinovčić. Naoko stižu velike promjene, a najveća bi trebala biti promjena statusa nogometaša.

– Do travnja 2015. svi moraju dobiti ugovore o radu. To znači da nogometaši više neće biti samostalni djelatnici te će klubovi za njih morati uplaćivati doprinose za mirovinsko, zdravstveno i poreze – navodi tajnik HUNS-a, Mario Jurić.

Nadalje, arbitraža će biti nezavisna, a ne više HNS-ova. Klubovi više neće moći mijenjati šprancu ugovora koje propisuje Savez. Sindikat je izrazio zabrinutost zbog neprovođenja pravomoćne arbitražne odluke Arbitražnog suda HNS-a, a savez je naglasio da ove godine ima 35 novih arbitražnih postupaka, što je napredak u odnosu na prošlogodišnjih 150 arbitražnih postupaka.

https://www.vecernji.hr/sport/pobjeda-sindikata-nogometasi-nece-biti-obrtnici-niti-ce-ih-klubovi-sutati-900592

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.