Predsjednik HUNS-a Dario Šimić na sastanku s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom

 

Konstruktivni razgovori između Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometnog sindikata nastavljeni su danas sastankom Davora Šukera i Darija Šimića.

Proslavljeni reprezentativci koji su 1998. zajedno osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, danas su aktivni na dužnosničkim funkcijama u nogometu – Davor Šuker kao predsjednik HNS-a, a Dario Šimić kao predsjednik hrvatske udruge "Nogometni sindikat".

Davor Šuker i Dario Šimić razgovarali su u sjedištu HNS-a o aktualnoj problematici u hrvatskom klupskom nogometu, prvenstveno o statusu profesionalnih nogometaša.

Govorili su o brojnim temama koje se tiču aktualnog procesa implementacije minimalnih uvjeta u ugovore između klubova i igrača, pri čemu su se Davor Šuker i Dario Šimić složili da su europska praksa i UEFA-ine preporuke ono čemu će težiti pri konačnom dogovoru oko minimalnih uvjeta i statusa igrača.

Zaključno, Davor Šuker i Dario Šimić dogovorili su da će HNS i Nogometni sindikat nastaviti kroz konstruktivan dijalog slagati zajednički okvir s kojim će biti zadovoljni i klubovi i igrači, a posljedično i Savez i Sindikat.

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.