NOGOMETAŠI U EDUKATIVNOJ KAMPANJI "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!"

"IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" naziv je edukativno-humanitarne kampanje koju povodom međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke pokreću Hrvatska udruga "Nogometni sindikat", Udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja „SVE za NJU“, MAXtv Prva liga i partner kampanje KAUFLAND Hrvatska. Mjesec listopad u cijelom se svijetu već tradicionalno obilježava kao Mjesec prevencije protiv raka dojke, a sportsko-edukativna kampanja "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" obilježit će završetak ovog "ružičastog" mjeseca u Hrvatskoj!

U kampanji "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" sudjeluju svi klubovi u sklopu MAXtv Prve lige na način da će igrači diljem Hrvatske, tijekom ligaških utakmica od petka 28. do nedjelje 30. listopada, na svojim kopačkama imati vezice u simboličnoj, ružičastoj boji!

„Rak dojke može se desiti svakom pa tako i našim najbližima, a postoje načini da se ova bolest otkrije na vrijeme te pravilno i kvalitetno liječi! Ovo je najmanje kako možemo pomoći našim prijateljicama, sestrama, majkama, ženama, partnericama i ponosan sam na činjenicu da se akciji odazvala većina hrvatskih prvoligaških nogometnih klubova i igrača!“, izjavio je Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge "Nogometni sindikat".

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor u žena u svijetu. Broj oboljelih žena raste s dobi i prema podacima Registra za rak Hrvatske (Hrvatski zavod za javno zdravstvo) godišnje u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva oko 2 500 žena. Rak dojke je i najčešći uzrok smrti od raka žena u Hrvatskoj od kojeg godišnje umire preko 900 žena.

Kampanja "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" u akciju će uključiti većinu domaćih nogometnih klubova koji igraju u MAXtv Prvoj ligi. Neke od utakmica koje se igraju tog vikenda emitirat će se na MAXtv-u što je još jedan od načina da poruka kampanje dođe do što većeg broja ljudi. Uz ružičaste vezice na svojim kopačkama, igrači i treneri prvoligaških klubova svojim će izjavama i nastupima dodatno podsjećati publiku na tribinama i u TV prijenosu na važnost edukacije i prevencije u slučaju raka dojke.

„Ovom akcijom želimo podići razinu svijesti o važnosti samopregleda u prevenciji i liječenju svih zloćudnih bolesti, a posebno raka dojke. Želja nam je da kroz nogomet senzibiliziramo javnost za probleme koje imaju žene oboljele od raka dojke. Naša djelatnost, propisana statutom, između ostaloga je i društveno koristan rad! Nogomet nije samo napucavanje lopte, smatramo da je nogomet važan društveni čimbenik u Hrvatskoj. Iako nogometaši imaju velikih problema, pokazali su spremnost pomoći onima koji igraju svoje životne utakmice protiv najpodmuklijeg protivnika! Rak dojke je pobjediva bolest, ukoliko se otkrije na vrijeme. I ako tu poruku kući ponese samo jedan čovjek, ova akcija je uspjela.“ - napomenuo je Mario Jurić, glavni tajnik Nogometnog sindikata.

Kampanji "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" pridružio se kao partner i trgovački lanac KAUFLAND. Naime, sportaši ovom akcijom žele poručiti da je uz aktivan sportski život, za prevenciju bolesti važna i prehrana!

U kampanji "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" sudjelovat će nogometni klubovi: NK CIBALIA Vinkovci, NK DINAMO Zagreb, NK HAJDUK Split, NK INTER Zaprešić, NK ISTRA 1961 Pula, NK KARLOVAC, NK LOKOMOTIVA Zagreb, NK LUČKO, NK OSIJEK, NK RIJEKA, NK SLAVEN BELUPO Koprivnica, NK SPLIT, NK ŠIBENIK, NK VARAŽDIN, NK ZADAR i NK ZAGREB.

Utakmice se igraju u petak 28. 10.  u Zagrebu, u subotu 29. 10. u Varaždinu, Šibeniku, Zadru, Rijeci i Puli te u Splitu u nedjelju 30. 10.
Raspored utakmica dostupan je na adresi prva-hnl.hr/blog.

Središnji događaj kampanje "IGRAMO ZA ŽIVOT! IGRAMO ZA NJIH!" održat će se u subotu 29. listopada u Puli, neposredno pred početak utakmice NK ISTRA 1961 – NK DINAMO Zagreb u 17 sati uz izravan prijenos na MAXtv-u.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.