HOO i nogometni sindikat potpisali sporazum o suradnji

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" (HUNS) potpisali su u ponedjeljak, 7. studenog 2011., u sjedištu HOO-a sporazum o suradnji.

Sporazum su, u nazočnosti predsjednika HUNS-a Darija Šimića, potpisali glavni tajnik HOO-a Josip Čop i glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić. Potpisivanje sporazuma početak je međusobne suradnje i razvijanja partnerskog odnosa.

"HOO je bio idejni začetnik hrvatskog sportskog sindikata. Smatram da sportaši trebaju zaštiti svoja prava i interese. Podržavam inicijativu HUNS-a te se nadam da će ona potaknuti i ostale sportaše na osnivanje svojih sindikata", rekao je Čop.

"HUNS je osnovan s ciljem zaštite interesa i prava nogometaša, trenera i drugih djelatnika u hrvatskom nogometu. Čast nam je što je HOO, kao važan čimbenik u hrvatskom sportu, pokazao zanimanje za hrvatske nogometaše. Uvjeren sam da zajednički možemo puno doprinijeti boljitku statusa igrača", izjavio je Jurić.

HUNS je osnovan 1. prosinca 2010. s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja statusa igrača, trenera i drugih sudionika u hrvatskom nogometu, a po uzoru na europske udruge iste prirode. Osnivači su Miroslav Jurić, Ivica Landeka i Mario Jurić.

Izvor vijesti: index.hr

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.