Priopćenje za javnost - Ivan Aleksić - NK Osijek

Poštovani,

Danas je NK Osijek objavio da će podnijeti disciplinsku prijavu protiv Ivana Aleksića koji je pred potpisom ugovora sa FK Jagodina.
Nažalost, opet se događa da klub plaši igrača bez osnove. Prema komentarima FIFA Pravilnika o statusu i transferu igrača, opravdan razlog za prekid ugovora na štetu kluba je kašnjenje plaće 3 mjeseca.
Žalosti nas kad pravne službe pojedinih klubova na poznaju proceduru koja vrijedi izvan granica Hrvatske. Nažalost, kako pravilnici HNS-a nisu usklađeni sa FIFA-inim, klubovi se dovode u zabludu jer čim igrač odlazi u inozemstvo vrijede FIFA-ina pravila. 
Kako Arbitražni sud HNS-a još uvijek na žalost nije neovisan, tako i donosi odluke koje su u suprotnosti sa praksom FIFA-inog suda (DRC),te igrači s pravom imaju nepovjerenje u njegove odluke.
Postupak pred Arbitražnim sudom HNS traje predugo, dok je prema FIFA pravilnicima dovoljno da klub igraču duguje 3 plaće (bez obzira jeli pokrenuta predstečajna nagodba), te igrač IZJAVOM može prekinuti ugovor. Kako bi čitateljima plastično približili o čemu se ovdje radi, usporediti ćemo to sa primjerom iz život. Zamislite firmu koja svom radniku ne isplaćuje plaću 5 mjeseci, a radnik nema pravo dati otkaz, nego se mora obratiti sudu kako bi sud prekinuo radni odnos. STRAŠNO. Takva su prava hrvatskih nogometaša.
Stoga pozivamo NK Osijek i njegovu upravu, koja je uložila veliki napor kako bi klub dovela na pravi put, da preispita odluku svoje pravne službe te da napravi jedino ispravno a to je obustava disciplinskog postupka, jer time bi veliki klub poštivao i FIFA-ina pravila. Smatramo kako bi svima nama koji djelujemo u hrvatskom nogometu primarni interes trebao biti dobrobit istog, a stabilnost sustava se temelji na poštivanju pravila i pravilnika. 

Sportski pozdrav,

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"

Izvor fotografije: www.glas-slavonije.hr

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.