Europski nogomet u potpunosti usvojio Kodeks ponašanja „Zaštitite našu igru„

Europski nogomet u potpunosti je usvojio Kodeks ponašanja „Zaštitite našu igru„.

Izvršni odbor UEFA-e odobrio je kodeks ponašanja koji postavlja vodeća načela za sve igrače, suce, klubove i druge dužnosnike po pitanu integriteta nogometa. Cilj je promicati najviše standarde prilikom organizacije, odigravanja i suđenja utakmica.

Nakon ratifikacije odobrene od strane Professional Football Strategy Councila (PFSC) i Izvršnog odbora UEFA-e 23.3.2013. i usvajanjem rezolucije "European Football United for the Integrity of the Game" na zadnjem Kongresu UEFA-e, osnovana je radna skupina u koju su uključeni UEFA, ECA, EPFL i FIFPro Division Europe.

Glavna uloga ove radne skupine je osigurati učinkovitu koordinaciju aktivnosti profesionalnih sudionika u nogometu.Jedan od ciljeva je da se dogovori zajednički kodeks ponašanja za sve sudionike u europskom nogometu (npr. igrači, suci, treneri, predstavnici klubova, administratori i organizatori natjecanja na europskoj i domaćoj razini) po pitanju integriteta.

"Zaštitite našu igru!" kodeks ponašanja je rezultat rasprave održane u sklopu radne skupine, kojeg su potpisali sva četiri predsjednika UEFA-e, ECA, EPFL i FIFPro Division Europe na posljednjem PFSC sastanku 9. rujna 2014. To će također poslužiti kao referenca za kodeks ponašanja na nacionalnim razinama, ilustrirajući pozitivan rezultat čvrste suradnje između interesnih skupina.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.