HUNS primljen u Svjetski sindikat nogometaša

Na godišnjem kongresu koji se upravo održava u američkom glavnom gradu Washingtonu, Svjetski sindikat nogometaša (FIFPro) donio je odluku o primanju Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" u svoje punopravno članstvo. Ugovor o pristupanju su 9. listopada u ime HUNS-a potpisali predsjednik Dario Šimić i glavni tajnik Mario Jurić.

"Ovo je veliko priznanje za naš dosadašnji rad, a ujedno poticaj i obaveza da nastavimo s borbom za prava igrača. Sada su naši napori prepoznati u međunarodnim nogometnim okvirima, a samim time će i naše aktivnosti dobiti podršku krovne organizacije nogometnih sindikata. Posebno smo sretni jer smo ostvarili pristupanje FIFProu u rekordno kratkom roku.", riječi su predsjednika Sindikata Darija Šimića.

"Punopravno članstvo u FIFPro-u daje nam reprezentativnost pred nacionalnim savezom.", izjavio je glavni tajnik Mario Jurić. "Napravili smo povijesnu stvar za hrvatske nogometaše. Sad krećemo punim jedrima u ostvarivanje promjena koje će donijeti povoljniji položaj svim nogometašima."

Zajedno s još 150 nogometnih sindikalista iz cijelog svijeta, predstavnici HUNS-a na godišnjoj skupštini FIFPro-a raspravljaju o aktualnostima u svojoj organizaciji i svjetskom nogometu općenito. Posebni gosti su predstavnici sindikata igrača iz američkih profesionalnih sportskih liga" NBA, NFL-a, MLB-a i NHL-a.

Što za nas znači članstvo u FIFPro-u?

Svi članovi HUNS-a su od 9. listopada ujedno i članovi i FIFPro-a, što znači da je problem svakog pojedinog člana HUNS-a ujedno i problem FIFPro-a. Punopravno članstvo u FIFPro-u daje nam reprezentativnost pred nacionalnim savezom.

HUNS kao punopravni član postaje ravnopravnim partnerom (kao predstavnik igrača) u socijalnom dijalogu s HNS-om.

Pod okriljem FIFPro-a organizirat ćemo kampove za igrače bez ugovora.

Članovi HUNS-a imaju pravo na jeftinije online školovanje preko sindikata u Danskoj.

Imamo pravo birati i biti izabrani u upravljačku strukturu FIFPro-a. Ono što za Hrvatsku predstavlja ulazak u EU, to za HUNS predstavlja punopravno članstvo u FIFPro-u.

Dodatne informacije

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.