Poziv sportašima na online studiranje

Poštovani,

Predstavnici HUNS-a boravili su u Amsterdamu na edukacijskom seminaru kojim se želi ukazati na važnost edukacije i mogućnostima koje nudi Europska Unija. 

Ulaskom Hrvatske u EU, otvaraju se i mogućnosti za profesionalne nogometaše, ali i ostale sportaše. Jedna od prednosti ulaska Hrvatske u EU jest omogućiti profesionalnim nogometašima i inim profesionalnim sportašima online studiranje u Danskoj, preko HUNS-a.

Dario Šimić: "Naša želja je što više educiranih sportaša. Važno je da sportaši već za vrijeme bavljenja sportom razmišljaju o "drugoj karijeri", a upravo školovanje otvara vrata druge karijere."

Bavljenje profesionalnim sportom zahtijeva velika odricanja. Nažalost, nerijetko pojedini profesionalni sportaši zbog nemogućnosti usklađivanja obaveza napuštaju školovanje. Poražavajuci podatak je da na prste jedne ruke možemo nabrojati fakultetski obrazovane nogometaše, ali još više zabrinjava podatak da nisu rijetki oni koji nemaju ni završenu srednju školu.

Mario Jurić: "Onim profesionalnim nogometašima i inim profesionalnim sportašima, koji to budu željeli, HUNS će omogućiti online studiranje u Danskoj. Stimulirat ćemo uspjeh, što znači da ćemo onim članovima koji uspješno završe prvu godinu studija, subvencionirati polovicu od ukupnih 300€ koliko ukupno košta studij. Studij se odvija na engleskom jeziku, a njime se stječe diploma sveučilišnog prvostupnika sportskog menadžmenta.
Ovo je ujedno i poziv svim profesionalnim sportašima koji žele online studirati da nam se slobodno obrate.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.