Nogometaši NK Zadar uputili apel javnosti i gradu Zadru

Nogometaši NK Zadar uputili apel javnosti i gradu Zadru:

U ime igrača i stručnog stožera NK Zadar pozdravio bih sve okupljene, sve navijače NK Zadar i sve građane grada Zadra.

Kao dio ovog kluba, kao igrači koji više manje dugi niz godina nastupamo za NK Zadar, odlučili smo izlaskom u javnost reagirati na ovu situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi.

Ovaj izlazak u javnost neka se ne shvati kao žaljenje radi neisplaćenih plaća nama igračima, niti namjeravamo iznositi neke brojke. Kao što je svima već poznato igrači već dugo vremena nastupaju za klub bez ikakve naknade.

Ovo je apel prema javnosti i prema Gradu da se zaustavi ova situaciju u kojoj se klub našao dok ne bude prekasno.

Želimo promjene, ne želimo da se dopusti gašenje kluba koji nosi ime grada Zadra, koji je dao puno velikih igrača koji su bili ili jesu nositelji hrvatske reprezentacije.

Na kraju, jedan čovjek, naš prijatelj i suigrač Hrvoje Ćustić, dao je život ovom klubu.

Klub je prije nešto više od dvije godine, nakon stvaranja ogromnih dugova prema državi i igračima preoblikovan u dioničko društvo i dana mu je nova šansa da krene ispočetka bez dugova.

Grad svaku godinu uplaćuje određenu svotu za funkcioniranje kluba, ali obveze se ne plaćaju.

Uprava koja vodi klub dovela ga je u situaciju u kojoj se nalazi pred gašenjem, kao što je poznato iz medija, zbog 70-ak tisuća kuna duga prema Savezu prijeti nam neodigravanje prvenstvene utakmice protiv Cibalije u subotu, a ukoliko se u sezoni ne odigraju dvije utakmice, klubu prijeti gašenje.

Nadamo se da će Grad kao vlasnik najvećeg dijela dionica pronaći način da u što kraćem roku u klub postavi nove ljude i novu upravu.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.