Štrajk profesionalnih nogometaša u Čileu!!!

Profesionalni nogometaši koji predstavljaju klubove u različitim kategorijama u Čileu odlučili su jednoglasno prošlog ponedjeljka (18. srpnja) podržati poziv kako bi odgodili početak čileanskog prvenstva. Početak prvenstva bio je zakazan za početak ovog vikenda, no s obzirom na nepoštivanje sustava promocije i ispadanja te neisplaćenih dugova, ponajviše od strane klubova Deportes Ovalle i Deportes Linares, koji se natječu u drugoj ligi, početak prvenstva je odgođen.
Sastanak čilenaskog nogometnog sindikata SIFUP održao se u prisustvu delegata većine klubova, od Arica do Puerto Montta, te je sastanak započeo izvještajem od strane čileanskog nogometnog saveza ANFP-a, od prošlog četvrtka, na kojem nije bilo značajnijeg napretka povodom zahtjeva prikupljenih od strane igrača.
Važno je napomenuti da je odluka o smanjenju broja klubova koji ispadaju iz Prve lige u Prvu B ligu te klubovi koji ispadaju iz Prve lige u Drugu ligu učinilo domaće prvenstvo manje konkurentnim. Klubovi su shvatili da nisu ugroženi zbog loše sezone te su drastično smanjili troškove svojih momčadi, što je rezultiralo viškom od 120 igrača u dvjema glavnim ligama i 300 igrača u drugoj.

U novinama La Tercera, dva igrača su objasnila svoje odluke za štrajk:
David Pizarro je objasnio da postoje dva vrlo važna čimbenika, jedan od čimbenika su dugovi dok je drugi sustav ispadanja u Prvoj B ligi i u Drugoj ligi.
"Mi smo i dalje odlučni kao što smo bili i na zadnjoj skupštini, idemo dalje sa štrajkom jer nema dogovora"
Johnny Herrera, kapetan Universidad de Chile: "Nije jednostavno donijeti odluku poput ove, ali ovo je jedini način da nogometaš dobije malo poštovanja. Ne mogu razumjeti kako će prodati nogomet ako on nije konkurentan, osim ako ne budemo učinili nešto da popravimo situaciju. Ne vidim tko nam može pomoći. "
"Bez postojanja sustava ispadanja to nije ispravna opcija prema mome mišljenju. Ovo je tužna odluka, mi želimo igrati"

Pizzaro, kapetan Santiago Wanderersa, dodao je: "Postoje ekipe kojima se prijeti od strane njihovih uprava i takve ekipe imaju našu podršku. Mi se protivimo bilo kojem obliku pritiska."
"Ekipama San Felipe, Rangers i La Calera rečeno je da ne sudjeluju u štrajku ili će biti u problemima. Prijetnje su jako ljigave, jednostavno su neprihvatljive, ti ljudi su amateri. Dosta s tim prijetnjama, mi više ne živimo u dobu diktatura!"

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.