Priopćenje za medije povodom napada na Zdravka Mamića

U Zagrebu, 23. kolovoza 2017. godine

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

povodom napada na Zdravka Mamića

 

Povodom jučerašnjeg napada vatrenim oružjem na Zdravka Mamića, najoštrije osuđujemo takav čin, kao i svaki oblik nasilja, bilo verbalnog ili fizičkog neovisno prema kome je ono usmjereno.

Žalosti nas da se upravo uz nogomet u Hrvatskoj vežu pojmovi kao što su: pokušaj ubojstva, verbalno i fizičko nasilje, pronevjera, sudske parnice, svjedočenja i slični pojmovi, isključivo negativnog predznaka. Nogomet je iznimno popularan sport koji sadrži pozitivne motivacijske i društvene faktore, a uz to doprinosi pozitivnoj društvenoj integraciji njezinih sudionika, od igrača pa do publike kao dvanaestog igrača.

Hrvatski nogomet, kao i sport uopće najbolji je predstavnik Hrvatske u svijetu i kao mala zemlja najviše smo prepoznati po vrsnim sportašima koji iz ničega stvaraju vrhunske rezultate i kući donose medalje najsjajnijeg sjaja.

Ovaj incident, kao i mnogi drugi upućeni prema ljudima iz sporta unatrag nekoliko mjeseci, samo pokazuju da je našim društvom zavladalo ozračje da svatko ima pravo uzeti pravdu u svoje ruke.


Nasilje u bilo kojem obliku je neprihvatljivo i očekujemo da nadležne institucije reagiraju u skladu sa zakonom i svim ovlastima koje im pripadaju. Ne želimo da rečenica „Neka institucije rade svoj posao.“ postane isprazna floskula, već jedini ispravni način na koji stvari moraju funkcionirati u našoj državi.

 

Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“


 Glavni tajnik                                                                         Predsjednik

  Mario Jurić                                                                           Dario Šimić

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.