Dario Šimić gost emisije "U svom filmu"

Dario Šimić nije uspio skupiti podršku devet nogometnih županijskih saveza te se kandidirati za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Gostujući u emisiji "U svom filmu" govorio je o kandidaturi, reprezentaciji, obitelji, Nogometnom sindikatu, Svjetskom prvenstvu i najboljim igračima današnjice. 

"Ponosan sam na svoj tim što smo napravili. Ponudili smo rješenje javnosti, skupštinarima, novu ideju da vratimo povjerenje hrvatskom nogometu. Borba se nastavlja, ovo je tek prvo kolo, ovo je sve bilo očekivano. Sada se vidjelo koliko je HNS začahuren u sebe. Tako se ne bi trebalo raditi ako želi vratiti atmosferu."

U petak, 22. prosinca je skupština Hrvatskg nogometnog saveza na kojoj bi se trebao izabrati predsjednik, a jedini kandidat je Davor Šuker. 

"Za sada je tako, skupština je vrlo brzo, apeliram na ljude da još jednom razmisle jer znam da su mnogi od njih protiv aktualnog predsjednika. Nisu zadovoljni s njegovim radom u proteklih pet godina. Ovo je važan trenutak te mogu ne izglasati povjerenje i da se naprave pravi demokratski izbori. Vidjet ćemo, ja se nadam da će se to zaista dogoditi sada za par dana u skupštini. Hrvatski nogomet zaslužuje prave izbore"

"Postupak kandidature za predsjednika je onemogućio meni, ali i ostalim kandidatima da se ponude neka rješenja za boljitak hrvatskog nogometa. Ako jednog dana budem predsjednik HNS-a radit ću na tome da se to maksimalno otvori, da se kandidati mogu predstaviti. Ovako nije ni krenulo, a već je bilo sve gotovo."

"Potrebna je decentralizacija i pomoći drugim klubovima. Zadar treba biti nositelj kvalitete u Zadarskoj županiji, Šibenik treba u svojoj županiji, a ne da svi mlađi odlaze u Zagreb. Nogomet nam je stavljen na prodaju igrača, i ako se ne dogodi prodaja cijeli sustav se uruši."  

Cijelu emisiju pogledajte na linku: 

U svom filmu: Dario Šimić (19.12.2017.)

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.