Generalna skupština u Hoofddorpu

U razdoblju od 21. do 22. veljače u Hoofddorpu, sjedištu FIFPro-a, održana je izvanredna Generalna skupština FIFPro-a namijenjena europskim članicama. Na Generalnoj skupštini su ispred Nogometnog sindikata sudjelovali i predsjednik Dario Šimić i glavni tajnik Mario Jurić. FIFPro divizija Europe broji više od 30 zemalja članica, koje su na početku novog četverogodišnjeg ciklusa diskutirale i razmjenjivale ideje. 

Glavna je tema ovog sastanka bila usmjerena prema prijedlozima na koji način što uspješnije i što bolje reformirati profesionalni nogomet. Naravno, okosnica ove skupštine je bila suvremeni nogomet u posljednje vrijeme, koji osobito zadnjih nekoliko godina, prolazi kroz brojne i intenzivne promjene. Sve su to promjene koje idu u korak sa svakodnevnim društvenim promjenama. 

No, postavljaju se brojna pitanja, kao što su: kako učiniti promjene u profesionalnom nogometu, a istovremeno brinuti o statusu nogometaša i nogometašica kao glavnih aktera? Ili, kako nogomet kao profesionalni sport zbog svoje svjetske popularizacije učiniti kvalitetnijim, pravednijim i istovremeno sigurnim sportom?

Svi zajedno, a tako i Nogometni sindikat u Hrvatskoj, činimo sve u korist pozitivnih promjena u nogometu. FIFPro u suradnji s FIFA-om, ligama i klubovima razmatra Pravilnik o statusu igrača i registracijama, uz ostale probleme vezane uz sustav transfera igrača i uvjete rada te status profesionalnih nogometaša. 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.