Predsjednik HUNS-a Dario Šimić i glavni tajnik Mario Jurić na skupštini FIFPro-a u Rimu

U razdoblju od 27. do 29. studenog održana je dvodnevna Generalna skupština FIFPro-a u The Westin Excelsior hotelu u Rimu na kojoj je sudjelovalo 70 zemalja i 63 članice, a ispred Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" nazočni su bili predsjednik Dario Šimić i glavni tajnik Mario Jurić. 


                               

                                                                                            Mario Jurić i Dario Šimić na skupštini                                     

Generalnu skupštinu službeno je otvorio predsjednik FIFPro-a Philippe Piat, a nakon uvodnih govora, prvi dan se, između ostalog, govorilo o pitanjima članova, godišnjem financijskom izvješću te pitanjima FIFE o kojima je govorio James Johnson, zadužen za Odjel profesionalnog nogometa FIFE kao i Jonas Baer-Hoffmann, predsjednik europske divizije u FIFPro-u.                                                                                       

Održani su i sastanci po divizijama (Europa, Afrika, Amerika i Azija), a posljednji dan skupštine u Rimu teme su bile različite: nogometna tehnologija, osnaživanje FIFPro brenda, antidoping strategija, a predstavljena je i nova kampanja FIFPro-a.        

Riječ je o video-kampanji čiji su ambasadori vratar Arsenala Petr Čech i Urugvajski branič Alvaro Pereira, a kojoj je namjera educirati profesionalne nogometaše o tome što trebaju učiniti ukoliko njihov suigrač ili protivnički igrač pretrpi ozljedu glave. Glavni cilj ove kampanje FIFPro-a je prepoznati simptome ozljede glave kod igrača kako bi ih se potom udaljilo iz igre ili treninga i zaštitilo njihovo zdravlje, pa ključna poruka glasi: "Recognise, Report, Remove". Video će se prikazivati u svlačionicama igrača diljem svijeta.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.