Danas je u Europskom parlamentu u Strasbourgu potpisana suradnja između FIFPro-a (europska divizija) i EU parlamenta kojom se želi potaknuti na što veću izlaznost na nadolazeće izbore za Europski parlament u svibnju ove godine. 

Strateško partnerstvo uključivat će i imenovanje europskih ambasadora nogometaš(ic)a za promicanje izbora od 23. do 26. svibnja, a danas je u Strasbourgu kao prvi ambasador najavljena Nilla Fischer, koja nastupa za Švedsku žensku nogometnu reprezentaciju i kapetanica je Wolfsburga. 

"Velika je odgovornost postati ambasador Europskog parlamenta i zato ovaj put glasam za jednaka prava i pozivam ljude da glasaju za ono što im je najvažnije", istaknula je Fischer. 

Europski parlament će ostale europske ambasadore igrača objavljivati na platformi thistimeiamvoting.eu, a zajedno s FIFPro (europska divizija), sindikati igrača diljem kontinenta također su se obvezali promicati sudjelovanje na izborima, a među njima je kao članica FIFPro-a i Hrvatska udruga nogometni sindikat, pa je u Strasbourgu nazočan bio i predsjednik HUNS-a Dario Šimić. 

Strateško partnerstvo na nacionalnoj razini podupire ukupno 10 igračkih sindikata diljem Europe: AIC (Italija), VDF (Austrija), HUNS (Hrvatska), AFE (Španjolska), SJPF (Portugal), SFS (Švedska), SPINS (Slovenija), CAFH (Češka Republika), JPY (Finska) i PASP (Cipar). 

Kako bi podržali kampanju #ovajputglasam, u Strasbourgu su bili nazočni i Jonas Baer-Hoffmann, predsjednik europske divizije u FIFPro-u te Damiano Tommasi, predsjednik Nogometnog sindikata u Italiji. 

"FIFPro Europa ne bavi se samo problemima vezanim uz nogometaše, nego i onima koji često pogađaju šire društvo. Zato su igrači posvećeni rješavanju socijalnih nepravdi i borbi protiv diskriminacije u svim oblicima, kao i mnogim drugim pitanjima", rekao je Baer-Hofmann.

S tim se složio i predsjednik Europskog parlamenta, Antonio Tajani, koji smatra da profesionalni sportaši imaju jedinstvenu sposobnost da inspiriraju i potaknu građane da izađu na izbore te je stoga važna njihova uključenost i podrška kampanji #ovajputglasam. Tajani je zaključio da je zadovoljan činjenicom što u ovom partnerstvu vlada razumijevanje da je važnije nego ikada da se što više građana uključi u demokratski proces glasovanjem na nadolazećim izborima u svibnju. 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.