U Amsterdamu je održana konferencija o profesionalnom razvoju igrača

U Amsterdamu je od 2. do 4. travnja održana konferencija o profesionalnom razvoju igrača čiji je domaćin bio FIFPro, a ispred Hrvatske udruge "Nogometni sindikat", nazočan je bio glavni tajnik Mario Jurić. Organizacija je bila u rukama globalnog udruženja World Players Association koji je osnovan s ciljem promocije dostojanstva igrača i humanosti u sportu. 

 Mario Jurić

Trodnevna konferencija je okupila i sindikate članove FIFPro-a, odnosno, preko 100 sudionika, 44 zemlje, a misija je samo jedna: "Prepare, empower, support", (u prijevodu Pripremi, osnaži, podrži).

Program konferencije je bio bogat i raznovrsan, a sastojao se od gostujućih predavanja, panela, radionica, intervjua i sl. 

                                                                                                                             © WorldPlayersUnited Twitter

S ciljem poboljšanja karijere i života nogometaša nakon aktivnog bavljenja sportom, međunarodna organizacija profesionalnih nogometaša FIFPro, počela je provoditi razne ankete među igračima, sindikatima i udrugama kako bi došla do podataka za bolje razumijevanje višestrukih posljedica na profesionalnu sportsku karijeru i kako bi se u skladu s istima, mogli poduzeti potrebni koraci.

Tako je ova sjednica u Amsterdamu, bila prilika na kojoj je upravni odbor World Player Development 2019 predstavio nacrt programa za obuku osobe koja bi bila zadužena za profesionalni razvoj igrača tzv. PDM (Player Development Managers), a koja bi trebala postojati u svim udrugama (sindikatima) članicama FIFPro-a s ciljem da ih se što bolje osposobi za još kvalitetniju i stručniju pomoć igračima.

Konferencija je bila i odlična prilika da se okupe svi sindikati na jednom mjestu kako bi razmijenili iskustva, razgovarali o programima, novim prijedlozima te se na taj način međusobno educirali.

                                                                                                                                      © WorldPlayersUnited Twitter

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.