Proljetni broj našeg časopisa je u pravilu specifičan. U rukama svojih čitatelja i članova HUNS-a stiže u drugoj polovici travnja i traje do srpnja. U međuvremenu se održava i tradicionalni izbor najboljih pojedinaca sezone, na kojem je uvijek mnoštvo gostiju iz šarolikog svijeta nogometa. Upravo zato nam je stalo da (i) do njih stignu priče o svim aktivnostima koje vrijedni operativci HUNS-a, na čelu s predsjednikom Darijem Šimićem, odrađuju s velikim entuzijazmom tijekom cijele godine.

Hrvatska udruga “Nogometni sindikat” (HUNS) osnovana je 1. prosinca 2010., s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđenja statusa igrača i drugih sudionika u hrvatskom nogometu. Ulaskom u devetu godinu postojanja vjerujemo da ćete i kroz bilježenje aktivnosti u protekla tri mjeseca (od posljednjeg broja Nogometaša) jasno prepoznati da HUNS punim jedrima brodi na kursu svojih ciljeva. Bruxelles, Amsterdam, Sarajevo, Novi Sad dio su odredišta koje su Dario Šimić, Mario Jurić, Olivera Peroli Žodan, Miroslav Jurić i Tomislav Kasalo pohodili zbog značajnih sastanaka različitih institucija, a sve u sklopu aktivnosti koje su usmjerene boljitku statusa nogometaša, posljedično i nogometa. Operativci HUNS-a su travanj i svibanj posvetili i obilasku prvoligaških središta Hrvatske, u kojima su nogometaši i treneri glasali za najbolje aktere sezone 2018./19. Uz najavu još jednog kampa za nogometaše koji nemaju ugovor, savjete za mentalni trening, teme ženskog nogometa, u ovom broju smo s velikim zadovoljstvom prenijeli atmosferu sa snimanja video materijala o prevažnoj temi zdravlja sportaša, odnosno najave Trofeja Nogometaš.

Kako je nogometna tematika, analitičkog tipa, jedna od značajki ovog časopisa, u ovom broju smo se osvrnuli na kvalifikacijski početak Hrvatske za EURO 2020. Porazom od Mađara, a nakon neuvjerljive partije protiv Azerbajdžana, Vatreni su po tradiciji ušli u zonu turbulentnog kvalifikacijskog leta. Možda prerano u odnosu na prošle cikluse, a možda i dobro došlo odmah na početku da se podigne razina koncentracije reprezentativnog tabora. Srebro i SP u Rusiji su dio slavne povijesti, a trenutak sadašnji je jedini važan (i) u nogometu. U Osijeku će 8. lipnja Dalićeva selekcija igrati jako važnu utakmicu protiv Walesa, koja će biti poprilično komplicirana. Kako zbog uobičajeno kritičnog termina u lipnju, tako zbog tvrde i nezgodne reprezentacije Walesa. Pogotovo će rizično biti to što se utakmica igra skoro pa tri tjedna nakon što završavaju natjecanja po klupskim ligama. Zlatko Dalić će trebati puno mudrosti, i podrške igrača, da posloži dobru pripremu te da u Gradskom vrtu prezentira dobitnu natjecateljsku priču. Pobjeda nad Walesom bila bi sjajan okvir očekivano turbulentnoj postruskoj sezoni te jasna poruka suparnicima za
jesenski odlučni boj za EURO.

Što se tiče klupskog dijela ključnim se pokazuje Dinamov uspjeh u Europi, odnosno zaključenje pola stoljetnog kompleksa neuspješnog održanja u proljetnom dijelu kontinentalnog
natjecanja. Dinamov rezultat je velika pomoć HNL-u jer je izborio da u sezoni 2020./21. imamo i petog člana u europskim nastupima. Dakle, pola HNL-a će igrati u Europi. Sjajno!
 

https://www.huns.hr/upload/Nogometas17_web.pdf

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.