7. Kamp za profesionalne igrače bez ugovora 

Nogometni sindikat osim fizičke pripreme, igračima želi ponuditi i različite oblike edukativnih radionica s ciljem stjecanja dodatnih vještina i znanja, a koja im istovremeno mogu pomoći tijekom treninga i/ili igre na terenu, kao i u svakodnevnom životu.

Tako su se stručni stožer te profesionalni nogometaši s ovogodišnjeg Kampa, u suradnji s dr. Portolan Pajić, priključili edukativnoj kampanji OŽIVI ME s ciljem da steknu ili obnove znanje o osnovnim postupcima oživljavanja.

Naime, u Hrvatskoj je u proteklom desetljeću umrlo mnogo profesionalnih nogometaša, ali i ostalih sportaša uslijed srčanog zastoja upravo tijekom igre i na terenu. Adekvatnim znanjem svih igrača i trenera na terenu, do dolaska prve pomoći, može se unesrećenome vratiti srčana funkcija i samim time nekome spasiti život.

Nakon predavanja dr. Portolan Pajić, igrači su edukacijom na lutkama, uz podršku stručnih osoba, naučili kako pomoći unesrećenoj osobi, ako se kojim slučajem nađu u takvoj situaciji, neovisno radi li se o sportskom terenu te su na kraju svi dobili potvrde da prošli obuku kako spasiti ljudski život! 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.