Više od 65 država i predstavnika svjetskih nogometnih sindikata okupili su se u Sydneyu kako bi nazočili Generalnoj skupštini FIFPro-a. Hrvatsku udrugu „Nogometni sindikat“ predstavljali su glavni tajnik Mario Jurić i suosnivač Miroslav Jurić.

Australija je u studenom prošle godine prvi put bila domaćin FIFPro-ove godišnje Generalne skupštine koja okuplja preko 180 dužnosnika sindikata iz 65 zemalja, a sve kako bi razgovarali o problemima koji utječu na profesionalne igrače i globalnu nogometnu industriju. Nogometni sindikati dio su tzv. FIFPro-ove obitelji i zajedno predstavljaju više od 60 000 profesionalnih nogometaša, muškaraca i žena, širom svijeta u četiri divizije - Africi, Americi, Aziji/Oceaniji i Europi.

 Skupština je započela uvodnim riječima predsjednika FIFPRO-a, Philippea Piata, predsjednika Sindikata profesionalnih nogometaša Australije (PFA), domaćina Johna Didulice i glavnog tajnika FIFPRO-a Thea van Seggelena.

Generalna skupština, koja je prvi put predstavljena 1966., daje mogućnost predstavnicama raspravljati o raznolikim pitanjima. Pitanja su to koja se tiču reforme međunarodnog kalendara utakmica, napretka ženske svjetske nogometne industrije, a predloženo je uvođenje novih FIFA-inih propisa koji se odnose na globalni transfer i propise igrača i agenata.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.