U četvrtak, 19. prosinca 2019. godine, u sjedištu Hrvatske udruge “Nogometni sindikat”, održana je redovna sjednica Skupštine HUNS-a te sastanak kapetana Prve hrvatske nogometne lige i članova HUNS-a.

Skupštinu je uvodnim govorom započeo predsjednik Sindikata Dario Šimić koji je pozdravio sve prisutne, a zatim je glavni tajnik Mario Jurić preuzeo riječ i izvijestio prisutne o radu i projektima HUNS-a u godini na izmaku.

 

Nogometni sindikat je tako i tijekom prošle godine uspješno realizirao svoja dva najvažnija projekta.  Riječ je o dodjeli nagrada Trofej Nogometaš, sedmoj po redu, a koja se prvi put održala u Opatiji, 2. lipnja. I naravno, nezaobilazni Kamp za profesionalne igrače bez ugovora na terenu drugoligaškog kluba Kustošija.

Sindikat omogućuje i svim hrvatskim profesionalnim sportašima mogućnost online studija na FIFPro akademiji (University College of Northern Denmark) pa su tako dosad upisana 32 redovna člana. S time da su neki od njih studij već uspješno priveli kraju te su svoj poslovni angažman nastavili u sportskoj industriji.

 Novost je da će se uz mogućnost online studija na UCN-u i redovnog studija na Aspiri, s početkom ove godine otvoriti i dodatna mogućnost još jednog online sveučilišnog  studija na engleskom jeziku.  Na sjednici su predstavljeni i planovi za tekuću godinu, a koji su prije svega usmjereni na zaštitu statusa igrača, njegovom unaprjeđenju i boljoj zdravstvenoj zaštiti profesionalnih nogometaša.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.