FIFA i FIFPRO osnovali su fond za pružanje financijske potpore profesionalnim nogometašima koji nemaju mogućnost povlačenja neisplaćenih plaća iz kluba.

U slučaju da putem sudova niste mogli dobiti novac koji vam duguju, možete podnijeti zahtjev za korištenje fonda. Fond je dostupan za kompenzaciju igrača u slučajevima koji datiraju od 2015. godine.

Igrači koji vjeruju da ispunjavaju uvjete fonda za zaštitu igrača mogu se obratiti direktno FIFPRO-u na: playerfund@fifpro.org.

Trebali biste dokazati apsolutnu nemogućnost vraćanja plaće od strane kluba nakon odluke pravosudnog tijela ili suda. U svom zahtjevu za naknadu trebate priložiti svu dokumentaciju i dokaze kojima raspolažete, kao što su primjerice kopije odgovarajućeg ugovora o radu, sudsku odluku, sažetak vaše situacije i podatke o statusu vašeg bivšeg kluba. Ako budu potrebne dodatne informacije, FIFPRO će vas naknadno kontaktirati.

Odluku o odobravanju ili odbijanju vaših zahtjeva u načelu će jednom godišnje donijeti odbor sastavljen od predstavnika FIFA-e i FIFPRO-a.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.