FIFPRO i FIFA potpisali su ugovor o suradnji kojim se odobrava aplikacija za tzv. pametne telefone pomoću koje će profesionalni nogometaši moći anonimno prijaviti namještanje utakmica.
Aplikacija Red Button u potpunosti je u vlasništvu FIFPRO-a i dostupna je igračima putem nacionalnih udruženja igrača. Nadovezuje se na postojeće povjerljive platforme koje je FIFA već prije uvela, poput aplikacije za integritet i BKMS, kao i na druge mehanizme izvještavanja dostupne na nacionalnoj i međunarodnoj razini. 
Prema sporazumu, FIFA-in odjel za integritet prepoznao je Red Button aplikaciju kao važeći alat za izvještavanje, a FIFA će istražiti sve povjerljive informacije dostavljene putem nje koje će joj dostaviti FIFPRO.
Mogućnost anonimnog prijavljivanja namještanja utakmica pomoći će u zaštiti profesionalnih nogometaša zabrinutih zbog mogućih posljedica za njihovu karijeru i osobnu sigurnost. Aplikacija osigurava da na pametnim telefonima prijavitelja ne ostane ikakav trag o poslanoj prijavi. Također, daje mogućnost igračima ostaviti svoje kontakt informacije kako bi ih istražitelji mogli povjerljivo kontaktirati. 
Prema Europolu nogomet je sport koji je najčešće na meti međunarodnog organiziranog kriminala. U nedavnom izvještaju navodi se da organizirani kriminal koristi cijeli niz različitih pristupa kako bi se pokušao infiltrirati u nogomet. 
Red Button napravljen je u suradnji s finskim nogometnim sindikatom i vladom te je prema nedavnom istraživanju rangirana na najvišem mjestu od 20 whistle-blower aplikacija u međunarodnom sportu prema izvješću sveučilišta u Liverpoolu.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.