Koronavirus potpuno je promijenio svijet u njegovom funkcioniranju i ograničavanju. Iako smo se nadali da će vrijeme ‘lockdowna’ proći prije ili poslije, kasnije (polu) otvaranje i (polu)opuštanje pokazalo nam je kako ćemo se morati privikavati na drugačiju svakodnevicu.
O tome kako svijet nogometa funkcionira u drugoj sezoni s teretom korone pišemo i u ovom broju. Donosimo rezime specifičnog HUNSovog izbora Trofej Nogometaš 2020., a koji je realiziran prije svega s velikim požrtvovanjem i željom da se kakvotakvo normaliziranje pokaže i tom akcijom, od strane djelatnika HUNS-a. Tko je ponio naslov najboljeg u pojedinoj konkurenciji možete pročitati na idućim stranicama, a službena podjela nagrada organizirat će se u idućim mjesecima, kako to budu dopuštale epidemiološke mjere i raspoloživost samih dobitnika.
Kao i svakog početka jesenskog dijela sezone bavimo se epilozima prijelaznog roka, kvalifikacijskim europskim klupskim susretima te početkom reprezentativne igre.
Što se reprezentacije tiče, ona je krenula u Ligi naciji sa dva poraza, od kojih je onaj s Portugalom pokazao da Dalić mora pooštriti disciplinu u igri. Bilo je nešto bolje s Francuzima, a obje utakmice igrali su bez Modrića i Rakitića koji je objavio da zaključuje reprezentativnu karijeru. Čini nam se zanimljivim ono što se događa u Osijeku, gdje je stigao Nenad Bjelica. Osim što je postao trener, Bjelica je dobio i sve ovlasti sportskog direktora te zapravo postao menadžer engleskog tipa. Bit će jako intrigantno vidjeti što će značiti za natjecateljski iskorak sve boljeg slavonskog kluba, kao i za odnose u Prvoj HNL.

 
 

Nogometaš 23

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.