Na današnji dan prije točno deset godina održana je osnivačka Skupština HUNS-a na kojoj je izabran prvi predsjednik, ujedno i aktualni, Dario Šimić, a za glavnog tajnika izabran je Mario Jurić.

HUNS su osnovali Mario Jurić, Miroslav Jurić i Ivica Landeka. Ubrzo je primljen u punopravno članstvo FIFPRO-a (Svjetskog udruženja profesionalnih nogometaša) i danas je jedina organizacija u RH koja štiti i zastupa prava profesionalnih nogometaša.
U desetogodišnjoj povijesti HUNS je uvelike unaprijedio status i prava profesionalnih nogometaša, promovirao domaći nogomet, igrače i klubove. Zastupali smo veliki broj igrača u sudskim sporovima, uskladili propise, ugovore i ostale akte s međunarodnim propisima. Uspostavili smo neovisnu arbitražu, omogućili online studij sportskog menađžmenta za sve profesionalne sportaše, a iza nas je i osam uspješnih organizacija svečane dodjele nagrada Trofeja Nogometaš, jednako toliko i kampova za igrače bez ugovora.

Svakim danom trudimo se biti bolji, uspješniji i pomoći svakom nogometašu koji ima problem, a ukazano povjerenje i podrška naših članova daje nam snagu da u tome ustrajemo!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.