Igrači Liverpoola i Bayerna dominirali su ovogodišnjim izborom za najbolju momčad svijeta FIFA FIFPRO World 11. Prvaci Njemačke i Engleske imaju zajedno sedam igrača u najboljoj momčadi svijeta. Četiri igrača koji su s Bayernom osvojili Ligu prvaka su u najboljoj momčadi svijeta: Alphonso Davies, Robert Lewandowski, Joshua Kimmich i Thiago Alcántara.
Nakon osvajanja Lige prvaka, Alcantra je iz Bayerna prešao u Liverpool. Trojica njegovih sadašnjih suigrača su također u najboljoj momčadi svijeta: Alexander-Arnold, Alisson Becker i Virgil van Dijk.
Ove godine šestorica igrača debitirala su u najboljoj momčadi svijeta: Alcantara, Alexander-Arnold, Davies, Lewandowski, Kimmich i Kevin De Bruyne.


Vratar
Alisson Becker (Liverpool FC, Brazil)


Obrana
Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC, Engleska)
Alphonso Davies (B.Munchen, Kanada)
Virgil van Dijk (Liverpool FC, Nizozemska)
Sergio Ramos (Real Madrid, Španjolska)


Veza
Thiago Alcántara (Liverpool FC/ B. Munchen, Španjolska)
Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgija)
Joshua Kimmich (FC Bayern Munchen, Njemačka)


Napad
Robert Lewandowski (B. Munchen, Poljska)
Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina)
Cristiano Ronaldo (Juventus, Portugal)

 


Zanimljivosti i činjenice u vezi ovogodišnjeg izbora za FIFA FIFPRO World 11:


• Ovo je 16. izbor za World 11. FIFPRO je pokrenuo nagradu 2005. godine, a od 2009. godine ona je sastavni dio FIFA-ine godišnje dodjele nagrada.  
• Ukupno 15 878 nogometaša je sudjelovalo u glasanju. Najviše glasova je stiglo iz Japana.
• Četrnaestu godinu zaredom, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su izabrani u World 11 momčad.
• Sergio Ramos je s jedanaest izbora u World 11 na trećem mjestu svih vremena.
• Alisson Becker i Virgil van Dijk su drugi put u World 11. Van Dijk je prvi nizozemski igrač koji se drugi put našao u najboljoj momčadi svijeta.
• Kevin De Bruyne je dobio najveći broj glasova. Iza njega su Alisson Becker i Sergio Ramos.
• Manuel Neuer je četvrti po broju glasova. Ipak, nije se našao u World 11 jer je imao manji broj glasova od Alissona Beckera.
• Velika bitka za mjesto u World 11 vodila se između suigrača Alphonsea Daviesa i Davida Alabe. Davis je imao 275 glasova više od Alabe.
• 20-godišnji Davis je treći najmlađi igrač koji je izabran u World 11. Od njega su bili mlađi samo Kylian Mbappe koji je 2018. imao 19 godina i De Ligt, koji je samo četiri dana bio mlađi od Davisa kada je 2019. godine izabran u World 11.
• De Bruyne je prvi igrač Manchester Cityja koji je izabran u World 11, a Davis je prvi igrač sa sjeverno-američkog kontinenta.
• Alcantra je jedanaesti igrač iz Španjolske u ovom odabranom društvu. Samo Brazil ima više igrača, njih 12. Ipak, Španjolci su imali više izbora u World 11 od Brazilaca u omjeru 45:32.
• Bayern je na trećem mjestu po broju World 11 nagrada, ukupno 13. Ispred su Barcelona (51) i Real Madrid (47), a iza kluba iz Bavarske su Juventus i Chelsea sa po 12.
• Marcelo i Luka Modrić su dva od šest igrača iz prošlogodišnjeg World 11 koji nisu dobili dovoljan broj glasova kako bi se našli u najboljoj momčadi svijeta. Marcelo je imao šest, a Modrić pet nagrada World 11.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.