Priopćenje za javnost

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" i Sportske Novosti proglasili su najbolje igrače protekle sezone 8. lipnja 2013. u Green Gold klubu. Najbolje igrače su u nekoliko kategorija birali prvoligaški nogometaši, glavni i pomoćni treneri.

U kategoriji najboljeg igrača Hrvatske, uvjerljivo prvo mjesto s ukupno 112 glasova, zauzeo je Luka Modrić, drugo mjesto pripalo je Mariju Mandžukiću s ukupno 62 glasa, dok je treće mjesto zauzeo Sammir s ukupnih 17 glasova.

U kategoriji najboljeg HNL igrača, prvo mjesto sa 118 glasova, osvojio je Sammir (Dinamo), drugo mjesto svaki sa 17 glasova dijele Andrej Kramarić (Lokomotiva) i Ante Rebić (Split), dok je za njima Josip Šimunić (Dinamo) s 14 glasova.

Ante Rebić, igrač RNK Split, pobjednik je u kategoriji najboljeg mladog igrača, a dobio je 101 glas svojih kolega. Na drugom je mjestu Tin Jedvaj (Dinamo) s 35 glasova, a na trećem mjestu njegov klupski kolega Alen Halilović s 22 glasa.

U kategoriji vratara Ivan Kelava je osvojio 84 glasa. Iza njega su ostali Osijekov Zvonimir Mikulić (29 glasova) i Hajdukov Goran Blažević (23 glasa).

Idealna momčad 1.HNL za sezonu 2012./2013. je:
Kelava - Vrsaljko, Šimunić, Križanac, Milić - Andrijašević, Sammir, Antolić - Benko, Rebić, Kramarić

Titulu najboljeg trenera osvojio je Tomislav Ivković, trener NK Lokomotive.

Najbolji sudac je Ivan Bebek koji je osvojio 50 glasova, na drugome mjestu je Bruno Marić s 24 glasa, a Mario Strahonja je treći s 21 glasom.

Fair-play momčad godine je HNK Rijeka, a domaći nogometni svijet se prisjetio i odao počast obitelji Ivana Turine i Hrvoja Ćustića.

Nagradu Dobri duh hrvatskog nogometa osvojio je Mile Perić iz Cibalije.

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.