Priopćenje za javnost 

 

Uvidom u Plan financijskog i operativnog restrukturiranja RNK Split objavljenom na e-oglasnoj ploči sudova utvrdili smo da RNK Split nogometaše nije stavio u zasebni isplatni red, po kojem bi isti imali pravo na 100 posto svojih potraživanja. Predlaže da nogometaši navedenom klubu oproste 70 posto svojih potraživanja, dok bi u bitnome preostalih 30 posto većina njih dobila isplatom u ratama u idućih šest godina. 


Moramo naglasiti da je navedeni prijedlog sramotan jer predlaže da nogometašima bude isplaćen iznos koji je nešto viši od iznosa PDV-a. Također, protivan je ne samo stavovima Europskog suda za ljudska prava, koji je u svojim odlukama jasno naglasio da nogometaši moraju imati ista prava kao i zaposlenici, već i praksi nadležnih tijela za licenciranje HNS-a, koja su zahtijevala od svih klubova, koji su dosad bili u postupku predstečajne nagodbe, da nogometaši dobiju 100 posto svojih potraživanja kako bi klub mogao dobiti licencu za igranje Prve i/ili Druge lige. 


Slijedom navedenog, Nogometni sindikat ovim putem upozorava RNK Split da ako bude inzistirao na predloženom planu restrukturiranja te posljedično bez pristanka svakog pojedinog igrača njihove tražbine budu umanjene, morat ćemo o tome obavijestiti nadležna tijela HNS-a i UEFA-e, od kojih ćemo zahtijevati da svaki eventualni zahtjev za licenciranje bude odbijen, dok u cijelosti ne budu podmirena potraživanja svih nogometaša u stopostotnom iznosu.

 


 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.