GENERALNA SKUPŠTINA FIFPRO-A 

 

Predstavnici HUNS-a, glavni  tajnik Mario Jurić i Sandro Šoronda sudjelovali su na Generalnoj skupštini FFIPRO-a koja se prvi put održala putem video konferencije zbog trenutne situacije. Na Skupštini su sudjelovali predstavnici iz 64 države svijeta, članica FIFPRO-a.


Predsjednik FIFPRO-a Philippe Piat u uvodnom je govoru pohvalio uspješan i učinkovit rad nogometnih sindikata  koji u ovim teškim i zahtjevnim vremenima pomažu i pružaju pomoć profesionalnim nogometašima. Nogometaši se suočavaju s neopravdanim raskidima ugovora, smanjenjima plaća i neizvješnošću zbog pandemije koronavirusa, stoga nogometni sindikati igraju ključnu ulogu u sustavu boreći se za ostvarivanje i poštivanje prava svojih članova.


Philippe Piat: "Nogometni sindikati postali su važan faktor, igrači nas trebaju više no ikad."
Teme Generalne skupštine bile su bitne i aktualne: međunarodni kalendar utakmica, mentalno zdravlje, ženski nogomet i prava nogometašica , obrazovanje i druga karijera nogometaša, sigurnost i zdravlje nogometaša. Predstavljene su informacije na globalnoj razini o aplikaciji Red Button pomoću koje se anonimno mogu prijaviti namještanja utakmica. FIFPRO je predstavio digitalnu platformu za praćenje opterećenosti nogometaša (putovanja, vrijeme za odmor, broj odigranih utakmica, usporedba liga i igrača).


Glavni tajnik FIFPRO-a Jonas Baer-Hoffmann: "U vremenu krize povećao se duh igrača koji djeluju zajedno. Sindikati igrača postali su relevantniji nego ikad prije.
Predstavnici HUNS-a sudjelovali su na internim radionicama i diskusijama  u kojima su prikupili vrijedna iskustva i znanja koje će uspješno moći implementirati u svom radu i aktivnostima.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.