Odluka o osnivanju Superlige ne ostavlja samo igrače i njihove sindikate s mnogo briga i pitanja o njezinom utjecaju na identitet nogometa, već i na njihove karijere. Nogomet je izgrađen na svojoj jedinstvenoj društvenoj i kulturnoj baštini, povezanosti s navijačima, ali je i pokretač širenja profesionalne igre kao nijedan drugi sport. Da bi ovo bilo održivo, zdrava i solidarna suradnja između domaćih i međunarodnih natjecanja je ključni faktor. Novo natjecanje koje to potkopava moglo bi nanijeti nepopravljivu štetu.
Važno je napomenuti da je dolazak europskog nogometa u ovu točku potencijalnog poremećaja odraz vladavine u kojoj su neki uživali nerazmjerne moći, a većina drugih, uključujući one koji su srce igre – igrači, ali i navijači su uglavnom bili zanemareni.
Prijetnje odvajanjem natjecanja i kasnijim ustupcima za reformu europskih nogometnih natjecanja godinama je oblikovalo donošenje odluka. Ovakva dinamika zamijenila je transparentne i sveobuhvatne rasprave o mogućnostima reformi natjecanja za sve igrače, navijače, klubove, lige i federacije.
Igrači se i dalje koriste kao imovina i poluga u pregovorima i to je neprihvatljivo za FIFPRO, naše 64 nacionalne asocijacije i 60 000 igrača koje zastupamo. Energično ćemo se usprotiviti mjerama bilo koje strane koje bi ometale prava igrača, poput isključenja iz njihovih nacionalnih reprezentacija.
U najboljem interesu igrača i cijele nogometne industrije, predani smo suradnji sa svim sudionicima i odlukama koje podržavaju sve razine igre i popravljaju postojeće nedostatke.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.