Ovaj smo uvodnik slagali u trenucima kada je Hrvatska zaključila svoj nastup na EURO-u. U šestom europskom turniru kojeg su Vatreni pohodili, četvrti put se uspjelo prebroditi fazu po grupama, ali se posrnulo kao i uvijek na prvoj stepenici nokaut faze. Razočaranje javnosti odnosno navijača je očekivana reakcija, pogotovo što su mnogi još uvijek vezani uz odjeke ruskog srebra. Ova Hrvatska ima malo veze s onom koja je prije tri godine dospjela do finala i o tome se bavimo u analizi nastupa Vatrenih. Kako je pozitivan okvir logičan europskom nastupu Hrvatske jer je ostvaren minimalistički cilj, a to je plasman u osminu finala, tako je pozitivna i priča hrvatskih nogometaša. Ona se u ovom broju Nogometaša reflektira u osvrtu na još jedno izdanje Trofeja Nogometaš za najbolje pojedince klupske sezone. Unatoč velikim teškoćama koje je nametnula pandemija koronavirusa, ekipa HUNS-a je požrtvovno ispunila misiju organizacije glasanja po klubovima, što samo neupućenima može djelovati kao lagan zadatak.

Tema „pravog“ zdravlja jedna je od važnih odrednica ove faze rada HUNS-a i osvrta našeg izdanja. Tjedan mentalnog zdravlja pa zajednička akcija FIFA-e i FIFPRO-a u vezi zdravstvene pomoći i posebno akcija „Čuvajmo športska srca“, dobit će veliki prostor u ovom broju.

Niz drugih tema, od kojih ističemo i osvrt na predstojeće izbore u HNS-u pa akciju oko aplikacije Red Button, alat da se efikasnije bori protiv namještanja i nezakonitosti u nogometu, i drugo. Ugodno vam čitanje!

 

Nogometaš 26

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.