FIFPRO (Svjetsko udruženje profesionalnih nogometaša) i australska Vlada zajedno su organizirali evakuaciju velikog broja nogometašica i sportašica iz Afganistana.
Predstoji još puno posla i podrške ovim mladim ženama i FIFPRO apelira međunarodnoj zajednici da se pobrine da svi dobiju potrebnu pomoć.
FIFPRO navodi da je u Afganistanu još uvijek jako puno sportaša u opasnosti i da treba uložiti sve napore da im se ponudi podrška.


Khalid Popal, bivša kapetanica afganistanske reprezentacije: “Posljednjih nekoliko dana bilo je izuzetno stresno, ali danas smo ostvarili važnu pobjedu. Nogometašice su bile hrabre i snažne u trenutku krize i nadamo se da će imati bolji život izvan Afganistana. No, ima još puno posla za obaviti. Ženski nogomet je obitelj i moramo se pobrinuti da svi budu sigurni. "


Jonas Baer-Hoffmann, glavni tajnik FIFPRO-a:  „Laknulo nam je što je ova skupina nogometaša i sportaša danas mogla napustiti Afganistan. Bio je to nevjerojatno složen proces za sve uključene kako bi osigurali svoju evakuaciju. Naše srce ide prema svim ostalima koji ostanu nasukani u zemlji protiv svoje volje.”

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.