Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Republici Hrvatskoj obilježava se 7. listopada, a listopad je ujedno i mjesec borbe protiv raka dojke kada se javnost upozorava  na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevencije te bolesti, pravovremenog liječenja te skrbi za oboljele.
HUNS je 2011. godine organizirao sportsko-edukativnu kampanju "Igramo za život!Igramo za njih!" u kojoj su sudjelovali svi klubovi MaxTV Prve lige na način da su igrači diljem Hrvatske na svojim kopačkama imali vezice u simboličnoj ružičastoj boji.


„Rak dojke može se desiti svakom pa tako i našim najbližima, a postoje načini da se ova bolest otkrije na vrijeme te pravilno i kvalitetno liječi! Ovo je najmanje kako možemo pomoći našim prijateljicama, sestrama, majkama, ženama, partnericama i ponosan sam na činjenicu da se akciji odazvala većina hrvatskih prvoligaških nogometnih klubova i igrača!“, izjavio je Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge "Nogometni sindikat".


„Ovom akcijom želimo podići razinu svijesti o važnosti samopregleda u prevenciji i liječenju svih zloćudnih bolesti, a posebno raka dojke. Želja nam je da kroz nogomet senzibiliziramo javnost za probleme koje imaju žene oboljele od raka dojke. Naša djelatnost, propisana statutom, između ostaloga je i društveno koristan rad! Nogomet nije samo napucavanje lopte, smatramo da je nogomet važan društveni čimbenik u Hrvatskoj. Iako nogometaši imaju velikih problema, pokazali su spremnost pomoći onima koji igraju svoje životne utakmice protiv najpodmuklijeg protivnika! Rak dojke je pobjediva bolest, ukoliko se otkrije na vrijeme. I ako tu poruku kući ponese samo jedan čovjek, ova akcija je uspjela.“ - napomenuo je Mario Jurić, glavni tajnik Nogometnog sindikata.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.