Novi ugovor o suradnji potpisan s UEFA-om omogućit će FIFPRO-u razmjenu informacija primljenih putem aplikacije Red Button s UEFA-inim odjelom protiv namještanje utakmica. Red Button pokrenut je prije 10 godina u Finskoj i namijenjen je igračima koji ga mogu preuzeti putem jedinstvenog koda koji distribuira nogometni sindikat koji je član FIFPRO-a. Korisnik može anonimno prijaviti informacije o potencijalnim problemima oko namještanja utakmica.
„To će olakšati bližu koordinaciju u borbi protiv namještanja utakmica – ključni cilj novog akcijskog plana protiv namještanja utakmica koji je Izvršni odbor UEFA-e odobrio 11. srpnja 2021. Suradnja u cijeloj nogometnoj zajednici, uključujući korištenje uobičajenih kanala za prijavljivanje zviždača, ključna je za identificiranje i uklanjanje sofisticiranih, sistematiziranih korupcijskih shema koje mogu ugroziti karijeru i živote profesionalnih nogometaša." , navodi se u priopćenju UEFA-e.
UEFA i FIFPRO  potvrdili su svoju predanost slanju iste poruke „3R“ – Recognise (prepoznaj), Resist (odupri se), Report (prijavi)“ igračima koji se nađu u situaciji da im se netko obrati s ponudom za namještanje utakmice.
„Od iznimne je važnosti da ostanemo ujedinjeni i povezani u suočavanju s ovom prijetnjom koja prijeti našoj igri. To je u zajedničkom interesu svih onih koji vole i žive od nogometa.“ – stoji u priopćenju.
HUNS je temeljem suradnje i sporazuma s FIFPRO-om omogućio svim prvoligaškim igračima korištenje mobilne aplikaciju Red Button prilikom čega su svi igrači bili educirani o načinu korištenja.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.