HNK Hajduk Split na svoje mobilne uređaje preuzeli su anonimnu mobilnu aplikaciju Red Button, a koja će im u svakom trenutku moći poslužiti kao alat za prijavljivanje bilo kakvog načina i oblika prijavljivanja namještanja utakmica. Predstavnici HUNS-a upoznali su ih kako pravilno koristiti se ovom aplikacijom koju im omogućuje HUNS da u svakom trenutku budu zaštićeni ne samo oni već i članovi njihovih obitelj.
Aplikacija osigurava da na pametnim telefonima prijavitelja ne ostane ikakav trag o poslanoj prijavi. Također, daje mogućnost igračima ostaviti svoje kontakt informacije kako bi ih istražitelji mogli povjerljivo kontaktirati.
Prema Europolu nogomet je sport koji je najčešće na meti međunarodnog organiziranog kriminala. U nedavnom izvještaju navodi se da organizirani kriminal koristi cijeli niz različitih pristupa kako bi se pokušao infiltrirati u nogomet.
Red Button napravljen je u suradnji s finskim nogometnim sindikatom i vladom te je prema nedavnom istraživanju rangirana na najvišem mjestu od 20 whistle-blower aplikacija u međunarodnom sportu prema izvješću sveučilišta u Liverpoolu.

 

Igrači

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.