Na forumu u Bruxellesu predstavnici FIFPRO-a i Zajednice europskih liga potpisali su sporazum kojim se otvara put za pravednu i uravnoteženu nogometnu politiku, u kojoj će svi dionici imati proporcionalan utjecaj u donošenju odluka.
Sljedećih nekoliko godina imat će veliki utjecaj na nogomet, uključujući neposredne promjene kalendara utakmica od 2024. FIFPRO ima 31 pridruženi europski nogometni sindikat igrača, a Zajednica europskih liga predstavlja 32 nacionalna prvenstva, što ih čini dvama najvažnijim dionicima u ime zaposlenika i poslodavaca.
Sporazum poziva na adekvatnu zastupljenost liga i sindikata igrača kako bi se kolektivno dogovorili o pitanjima koja utječu na njihove članove na domaćoj i globalnoj razini.
„Okvir upravljanja europskim nogometom mora održavati prava socijalnih partnera u profesionalnoj nogometnoj industriji“, navedeno je u sporazumu.
Forumu u Bruxellesu nazočili su zastupnici u Europskom parlamentu i nogometni dionici, uključujući navijačke skupine. 
Delegati su predstavili obostrano korisne primjere suradnje između igrača, klubova i liga na nacionalnoj razini kroz kolektivno pregovaranje i prikazali kako ta utječu na kritična područja poput financijske regulative, kalendara utakmica i zaštite od seksualnog zlostavljanja.
Glavni tajnik FIFPRO-a Jonas Baer-Hoffmann: „U vremenu neizbježnih promjena koje mogu duboko promijeniti nogomet, nogomet očajnički treba i zaslužuje pošteno i uključivo upravljanje. Blisko ćemo surađivati sa Zajednicom europskih liga kako bismo izgradili okruženje održivog razvoja, uzimajući u obzir načela ovog sporazuma. Ove načela moraju uzeti u obzir i drugi nogometni dionici kako bi doprinijeli sustavu upravljanja koji uspostavlja zajedničko vlasništvo i upravljanje nogometnom politikom."

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.