U posljednjih pet godina FIFPRO je više puta intervenirao kako bi zaštitio i ostvario prava igrača na sudjelovanje u okruženju bez seksualnog zlostavljanja, uznemiravanja i šikaniranja.

FIFPRO je uvijek podržavao glas hrabrih nogometaša koji su se isticali za sebe ili za svoje kolege, sve od Afganistana, Haitija do Argentine.

Posljednjih nekoliko tjedana vidjeli smo izvještaje o zlostavljanju igrača u SAD-u, Venezueli, Australiji, Sierra Leone i Španjolskoj. To će vjerojatno potaknuti daljnje zabrinutosti i razgovore diljem svijeta. FIFPRO-ovo izvješće sažima analizu društvenih uvjeta koji omogućuju pojavu neprimjerenog seksualnog ponašanja, uznemiravanja i nasilja. Predstavlja nalaze i iskustva nogometaša, žrtava ovakvih zlostavljanja.

Izvješće se sastoji od tri dijela. Prvi opisuje rezultate analize i razumijevanja okolnosti koje dopuštaju zlostavljanje. Drugi dio ističe neke od najčešćih grešaka u sustavu koje je potrebno riješiti kroz preporučene mjere prilagođene nogometnom okruženju. U trećem dijelu analize, FIFPRO predstavlja svoju predanost punoj podršci igrača i stalnom fokusu na promjene, na temelju pozitivnog iskustva i znanja stručnjaka unutar FIFPRO-a.

“Nema više tišine. Ovo je ujedinjujuća poruka hrabrih igrača, preživjelih i zviždača koje smo imali čast godinama podržavati protiv sistemske diskriminacije, uznemiravanja i zlostavljanja u nogometu.

Glavni tajnik FIF

PRO-a. Jonas Baer-Hoffmann: „Važno je da u izvješću iznesemo sveobuhvatan pogled na ono što smo mi i igrači koje smo predstavljali doživjeli, kakve radnje treba poduzeti, i u kojem smo obliku predani da ćemo to činiti u budućnosti.”

Cijeli izvještaj možete pročitati na linku:

https://fifpro.org/.../no-more-silence-action-against...

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.