U glavnom gradu Francuske,Parizu, održala se Generalne skupština FIFPRO-a od 16. do 18. studenog na kojoj je nazočilo 70 zemalja članica FIFPRO-a koje predstavljaju više od 52 000 profesionalnih nogometaša i nešto manje od 4000 nogometašica. Predsjednik Dario Šimić predstavljao je HUNS u Parizu na kojem se birao novi predsjednik FIFPRO-a i na kojem su se potvrdili kandidati za tijela FIFPRO-a na globalnoj i Europskoj zajednici.
Sukladno novom statutu, FIFPRO je proširio sastav izvršnog odbora s 13 na 18 članova. Novi predsjednik FIFPRO-a je Španjolac David Aganzo (predsjednik španjolskog nogometnog sindikata) koji je naslijedio dosadašnjeg predsjednika Philippe Piata koji je na čelu Svjetskog udruženja profesionalnih nogometaša bio dva četverogodišnja mandata.
40-godišnji David Aganzo bivši je profesionalni nogometaš koji je igrao u Španjolskoj za Real Madrid, Espanyol, Valladolid i Racing de Santander.
Na Kongresu se raspravljalo i o aktualnim temama poput SP-a svake dvije godine, preopterećenosti profesionalnih nogometaša, odnosima s FIFA-om i UEFA-om, mentalnom zdravlju profesionalnih nogometaša te o raznim drugim temama.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.