FIFPRO savjetuje igračima da ne posluju s Rotceh Master Agency jer su dobili pritužbe od četvorice igrača kojima se od ovih agenata još uvijek duguju tisuće eura. Ovi igrači posjeduju potpisane dokumente koji pokazuju koliko im novca duguje jedan od agenata, Hector Gutierrez. Jednom od igrača duguje se 7000 eura.
Direktor FIFPRO-ove pravne službe Roy Vermeer dobio je potvrdu od Rotceh Master Agency da će igrači dobiti naknadu ali agencija još uvijek nije isplatila igrače i prekinuli su sve oblike komunikacije s FIFPRO-om.
FIFPRO savjetuje igrače da podnesu kaznene prijave lokalnoj policiji ako su bili žrtve prevare.
Kako su igrači izgubili tisuće eura od Rotceh Master Agency
Svi igrači bili su u kontaktu s Rotceh Master Agency, čiji im je direktor Hector Guteirrez u svibnju rekao da je emiratski klub Ras Al-Khaimah (RAK Club) zainteresiran za njihove usluge.
Njegova agencija, koja također uključuje Carlosa Ranna, namjeravala je preuzeti 50% udjela u klubu koji je već uložio milijune za povratak u ligu. Igrači su povjerovali u njegovu priču.
Igrači su vidjeli fotografije stadiona koji se obnavlja i poznavali su trenera koji će biti angažiran.
Svidjele su im se i plaće koje su se kretale između 8.000 i 10.000 eura mjesečno.
Gutierrez je rekao igračima da moraju platiti proviziju koju on treba dati klupskom menadžeru, koji će potom uvjeriti predsjednika kluba da ih potpiše. "Tako oni ovdje posluju", objasnio je.
Igrači su također trebali platiti svoje putne troškove koji će im biti naknadno refundirani.


Gutierez je igrače uvjerio dajući im potpisane dokumente u kojima je navedeno koliko duguje svakom igraču.Igrači su očekivali da će ugovor dobiti po dolasku u Dubai u kolovozu, no Gutierrez, koji je iz Venezuele, rekao im je da Rotceh čeka da novac stigne iz Južne Amerike i da moraju uplatiti 50 posto udjela arapskom klubu . Nakon toga RAK će igračima dati ugovore.
U međuvremenu su igrači trenirali s domaćim igračima iz kluba RAK. Nakon dva tjedna pridružili su im se južnoamerički igrači, među kojima i četvorica mladih Kolumbijaca (18-20 godina) koji su rekli da su Rotcehu zajedno platili 30.000 eura.
Nakon prva dva tjedna igrači su sami morali plaćati hranu i automobile. Na kraju su dijelili jedan automobil između 13 igrača i trenera.
Otprilike tjedan dana kasnije, igrači su potpisali ugovore. Međutim, oni nikada nisu registrirani u nogometnom savezu i nikada nisu dobili kopiju ugovora s potpisom predsjednika kluba.
Igrači su stalno tražili od Gutierreza svoje registrirane ugovore a on bi im uvijek iznova pričao istu priču: „Dobit će te ih za dva dana ili sljedeći tjedan.“
Gutierrez je rekao igračima i trenerima da ne kontaktiraju klupske direktore, jer će se on sam pobrinuti za posao.
Međutim, kad su se igrači umorili od čekanja, razgovarali su s arapskim vlasnicima i kad su shvatili da ne dobivaju valjani ugovor, igrači su otišli.
Neki su igrači izgubili i do pet mjeseci prihoda i potratili značajan dio karijere, neki čak izgubili i mjesto u reprezentaciji.
Jedan od igrača, koji je stigao sa suprugom i kćeri, čak je raskinuo ugovor s prijašnjim klubom i pristupio za RAK Club.
"Pričamo našu priču, jer želimo upozoriti druge igrače", rekao je jedan od igrača u ime sve četvorice.
“Ako izgubimo svoj novac, neka bude tako. Više smo zabrinuti da će Hector to ponoviti. On je to učinio s nama, a čuli smo slična iskustva i od drugih igrača koje je Hector prevario da dođu na Maltu i koji su također izgubili mnogo novca.”
“Želimo upozoriti ostale igrače, jer znamo da Hector i Rotceh Master Agency još jednom pokušavaju pronaći nove igrače. Ne vjerujte mu, sve što kaže je laž.”

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.