Čelnici FIFPRO-a i Svjetskog udruženja nogometnih liga (WLF-a) održali su sastanak u Madridu i putem videokonferencije kako bi razgovarali o kolektivnim načelima za upravljanje nogometom. Na svom zadnjem sastanku Leadership Summitu, FIFPRO i WLF  radili su na novim standardima upravljanja koje će socijalne partnere, otvorenost, odgovornost i održivost staviti u srce sporta.
Nakon prvog sastanka održanog u listopadu 2021., predstavnici profesionalnih liga i svjetskog udruženja profesionalnih nogometaša raspravljali su o tome kako postaviti više standarde upravljanja u modernom nogometu. Grupe predvođene FIFPRO-om i WLF-om prepoznale su potrebu da djeluju kao partneri i zajedno surađuju u oblikovanju budućnosti nogometa.
FIFPRO i WLF odgovaraju na krizu u upravljanju nogometom radeći zajedno u nizu Leadership Summita. Dvije organizacije složile su se oko prednosti dijaloga između radnika i nogometne industrije kako bi se pronašla prava ravnoteža između interesa klubova i igrača. To će pomoći jačanju nogometne igre na svim razinama i zaštiti zdravlja i dobrobiti nogometaša.
Jedan od zaključaka je da su domaće lige I njihovi članovi žila kukavica profesionalnog nogometa. Oni su mjesto gdje leži ekonomija nogometa I gdje igrači uče svoje vještine I grade svoje karijere.
Stavljajući dobrobit domaćih liga I njihovih klubova kao I dobrobit igrača u središte svih rasprava, FIFPRO I WLF nastoje postaviti upravljanje nogometom na demokratske I održive temelje.
Dvije organizacije su se složile da će nastaviti ovaj dijalog I ponovo se sastati u narednim mjesecima.
Na sastanku su uz FIFPRO sudjelovali predstavnici nogometnih sindikata iz Španjolske, Italije, Meksika, Japana, SAD-a, Perua, JAR-a, Portugala, Kameruna, Engleske I Francuske, kao i predstavnici nogometnih liga iz Japana, Španjolske, Meksika, Ekvadora, Francuske, SAD-a, Engleske, Rusije, JAR-a I Italije.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.