Prema istraživanju svjetskog udruženja profesionalnih nogometaša (FIFPRO) i njegovih zemalja članica i koje je provedeno na uzorku od 1000 profesionalnih nogometaša, 75% ispitanika se izjasnilo da žele svjetsko prvenstvo u nogometu svake četiri godine.
Istraživanje je prikupilo mišljenja igrača sa šest kontinenata, uključujući preko 70 različitih nacionalnosti.


Rezultati istraživanja prema regijama:
77% igrača iz Europe i Azije preferira SP svake četiri godine
66% igrača iz Amerike želi SP svake četiri godine
49% igrača u Africi preferira SP svake četiri godine, a ostatak je podijeljen između dvogodišnjeg ili trogodišnjeg ciklusa.


81% igrača svoju domaću ligu ili SP, u trenutnom četverogodišnjem ciklusu, rangira kao svoje omiljeno natjecanje.
Domaće lige su među vodećim natjecanjima u očima igrača, naglašavajući važnost zaštite i jačanja ovih prvenstava. Međutim, također je jasno da vrijednost koju igrači pripisuju međunarodnom klupskom i reprezentativnom nogometu ostaje značajna. SP svake četiri godine stalno je visoko rangirano u preferencijama igrača u različitim zemljama.
Glavni tajnik FIFPRO-a Jonas Baer-Hoffmann: “Anketa pokazuje da većina nogometaša diljem svijeta daje jasnu prednost igranja SP-a svake četiri godine. Rezultati pokazuju važnost domaćih ligaških natjecanja za igrače. Ove lige su temelj naše igre i moramo učiniti više da ih ojačamo kako zbog igrača, tako i zbog ukupne stabilnosti profesionalnog nogometa.
Još jedan ključni zaključak igrača je da samo 21% njih vjeruje da se njihov glas poštuje i da se njihova dobrobit na odgovarajući način razmatra u kontekstu upravljanja međunarodnim nogometom. Stoga ovo istraživanje naglašava potrebu za više okvira za kolektivno pregovaranje u našoj industriji, posebno na međunarodnoj razini."

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.