"Ono što u ovom trenutku mogu reći, a stalno smo u kontaktu s FIFPRO-om, jest to da se u dogovoru s UEFA-om i FIFA-om omogući mogućnost igračima koji trenutačno nastupaju za ruske klubove potpisivanje ugovora s drugim europskim ili svjetskim klubovima u trenutku kada raskinu ugovor s postojećim poslodavcem. Radi se o tome da su prijelazni rokovi gotovi, a da su mnogi možda potpisali za drugi klub u sezoni, što im prema pravilima onemogućuje prijelaz, ali s obzirom na trenutačnu situaciju, jasno je da bi se tim igračima otvorila posebna, nazovimo je mogućnost "više sile" 
No, što ako Rusija, recimo, odluči da je sve OK, i da se prvenstvo nastavlja, uz igrače s postojećim ugovorima?
- Od toga ne bi teoretski bilo ništa, jer su tijela Uefe i Fife iznad tijela nacionalnih saveza. Približit ću plastično: trenutačno u Hrvatskoj, a radimo na tome da se ta uredba promijeni, amaterski igrači ne smiju potpisivati za drugi klub u zimskom prijelaznom roku. No to je samo hrvatsko pravilo. Dakle, ako neki amaterski igrač odluči, primjerice, igrati u Austriji, tamo se najslobodnije i bez ikakvih zavrzlama može registrirati. U prijevodu, to se, pogotovo u ovoj situaciji, očekuje i sada sa strancima, ali i svim onim nogometašima koji žele napustiti rusku ligu.
Jedini problem je - novac. Rubalj je u kolapsu...
- To je istina, tamošnji su klubovi mahom u državnom vlasništvu, ili ih drže lokalne vlasti i teško će igrači uspjeti naplatiti svoje ugovore, pogotovo ako i kada odu. Ali, u ovakvome času, vjerujem da je to najmanja stavka - završit će izuzetno agilni Jurić, koji govori da se naši igrači nisu javili HUNS-u, no u stalnom su kontaktu s našim veleposlanstvom.

 


 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.