U Budvi se od 23. do 25. svibnja održala redovna godišnja skupština europske divizije FIFPRO-a na kojem su se sastali predstavnici sindikata nogometaša iz 34 europske države. Na Kongresu su prisustvovali predstavnici HUNS-a, glavni tajnik Mario Jurić, Miroslav Jurić i Sandro Šoronda.

Sve prisutne pozdravili su domaćini Željko Janović, predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore i predsjednik europske divizije FIFPRO-a Bobby Barnes.

Skupštinu su otvorili predsjednik crnogorskog nogometnog saveza i bivša zvijezda svjetskog nogometa Dejan Savičević i državni tajnik za sport Sava Rašević

Kongres je bio vrlo sadržajan i odlično organiziran od strane domaćina, raspravljalo se o strategiji FIFPRO-a za nadolazeće godine, prioritetima, idejama i mišljenjima nogometnih sindikata te su predstavljene novine u području europske sportske politike i uključenosti FIFPRO-a u nju.

Osim rasprava o globalnoj strategiji FIFPRO-a, članovi su se informirali i o pravnim pitanjima, zdravlju i sigurnosti nogometaša, aktivnostima protiv namještanja utakmica (Red Button), novim financijskim propisima UEFA-e i predloženim izmjenama međunarodnog kalendara utakmica, ženskom nogometu i zaštiti za maloljetne igrače.

Predsjednik europske divizije FIFPRO-a Bobby Barnes i glavni tajnik Joachim Walltin posebnu su pozornost posvetili Igoru Gataullinu, predsjedniku ukrajinskog sindikata nogometaša, čija zemlja pati zbog invazije Rusije.

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.