Financijska je pismenost kombinacija financijskih znanja, ponašanja i vještina potrebnih za donošenje odgovornih potrošačkih odluka.

Upravljati osobnim financijama jedno je od najvažnijih znanja u životu svakog čovjeka, a niti jedna škola nas tome ne uči. Mladim nogometašima, koje već sutra možda čeka potpisivanje sjajnog ugovora, može biti posebno izazovno odjednom morati voditi brigu o svojim financijskim odlukama.

Ako tome pridodamo činjenicu da ne možemo predvidjeti koliko će čija nogometna karijera trajati i u kom smjeru će se točno razvijati, još veći imperativ postaje, prije svega, osvjestiti vlastita uvjerenja koje imamo o novcu, odnosno na koje sve načine naše misli i osjećaji utječu na naše financijsko ponašanje. Tek nakon toga slijedi nam usvajanje financijskih znanja i vještina upravljanja novcem.

Danas nam je CEO mentor i poslovni trener Fran Mikuličić održao sjajno predavanje upravo na temu naših financijskih uvjerenja, ali i vizije koju kreiramo za zva područja svog života.

Već sad se radujemo idućem Franovom predavanju!

 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.