HUNS i HNK Zadar zajedno u "RECI NE RASIZMU"

Na poziv HNK Zadar održali smo danas edukaciju iz akcije „RECI NE RASIZMU“. Povod je bilo nedolično ponašanje navijača na prijateljskoj utakmici sa Šibenikom, koja je zbog toga i prekinuta.

Čelni ljudi HNK Zadar, predsjednica Iva Bokanović i trener Krešimir Gojun uvidjeli su važnost edukacije kao oblika prevencije za članove svoga kluba kroz razumijevanje neprihvatljivosti nedoličnog ponašanja i posljedica koje ono nosi sa sobom.

Dario Šimić, predsjednik Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ pozdravio je prisutne nogometaše i pohvalio inicijativu HNK Zadar, kao „odličan primjer odgoja mladih nogometaša u duhu tolerancije i suzbijanja svake vrste diskriminacije“.

Mario Jurić, tajnik HUNS-a istaknuo je važnost stalnog educiranja i osvrnuo se na primjere iz projekta HUNS-a koji je akciju započeo u HNL klubovima još 2013. i u kojoj je sudjelovalo puno današnjih reprezentativaca.

Primjere i posljedice rasizma u nogometu i sportu općenito prezentirali su Sandro Šoronda i Ivana Jukičić . Svi prisutni složili su se o važnosti podučavanja mladih nogometaša o primjerenom i odgovornom ponašanju na terenu i izvan njega i kako bi ovakvih akcija trebalo biti više.

Zahvaljujemo se našim domaćinima iz HNK Zadar na inicijativi, srdačnoj dobrodošlici i gostoprimstvu.

 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice. Više o kolačićima.